CONSULTĂRI PUBLICE!

CONSULTĂRI PUBLICE!

 

ANUNŢ

privind organizarea consultării publice a proiectelor  de decizie

  Primăria comunei Cioreşti ,raionul Nisporeni iniţiază, începând cu data de 24.11.2021,consultarea publică a proiectelor  de decizie :

1,,Cu privire la stabilirea cotelor impozitului pe bunurile imobiliare şi impozitului funciar pentru anul 2022”

2 ,,Cu privire la aprobarea şi punerea în aplicare a taxelor locale pentru anul     2022”

3 ,,Cu privire la aprobarea bugetului  primăriei comunei Cioreşti   pentru anul 2022”

4 ,,Cu   privire  la aprobarea  Programului de lucrări pentru reparația   și  întreținerea  drumurilor  publice  locale  din comuna Ciorești  în anul  2022”

Scopul proiectului este informarea publicului referitor la iniţierea elaborării deciziei  şi  consultarea cetăţenilor .

Necesitatea elaborării şi adoptării proiectului de decizie este aprobarea taxelor locale şi a  bugetului  primăriei comunei Cioreşti pentru anul 2022.

Prevederile de bază ale proiectului sunt elaborarea taxelor locale şi aprobarea bugetului primăriei comunei Cioreşti pentru anul 2022.

Beneficiarii proiectului de decizie sunt cetăţenii comunei Cioreşti şi agenţii economici .

Rezultatele scontate ca urmare a implementării deciziei supuse consultării publice sunt taxele locale aprobate pentru agentii economici şi contribuabili. Impactul estimat al proiectului de decizie este pozitiv.

Proiectul de decizie este elaborat în conformitate cu legislaţia în vigoare Legea nr.239 din 13.11. 2008, HG nr.967 din 09.08.2016,Legea nr.436 din 28.12.2006.

Recomandările și propunerile  pe marginea proiectului de decizie supus consultării publice pot fi expediate până pe data de 03.12.2021, pe adresa dnei/dl Fetcu Marfa, adresa electronică: contabilitate.cioresti@gmail.com ,     la numărul de telefon 0 264 45 003 sau pe adresa  primăria comunei Cioreşti /secretariat,str.Ştefan cel Mare şi Sfînt , nr.1

Proiectele de decizie:

1 ,,Cu privire la stabilirea cotelor impozitului pe bunurile imobiliare şi impozitului funciar pentru anul 2022”

2 ,,Cu privire la aprobarea şi punerea în aplicare a taxelor locale pentru anul 2022”

3 ,,Cu privire la aprobarea bugetului  primăriei comunei Cioreşti pentru anul 2022” şi nota informativă (după caz, studii analitice, acte de analiză a impactului de reglementare, alte materiale care au stat la baza elaborării proiectului de decizie etc.) sunt disponibile pe pagina web oficială www.cioresti.md

4 ,,Cu  privire  la aprobarea  Programului de lucrări pentru reparația   și  întreținerea  drumurilor  publice  locale  din comuna Ciorești  în anul  2022”

5. ,, Cu privire la aprobarea Regulamentului de repartizare a mijloacelor fondului rutier destinate reparației și reconstrucției străzilor din comuna Ciorești”

 

SPRIJINUL  D-STRĂ ÎN CALITATE DE CETĂȚEAN ESTE IMPORTANT!

VĂ AȘTEPTĂM CU PROPUNERI ȘI SUGESTII!

 

 

 

Partajează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *